לואי ויטון

לואי ויטון היה יזם ומעצב צרפתי ששמו הפך לאייקון בעולם האופנה.

מי היה לואי ויטון?

כאשר נפוליאון קיבל את התואר קיסר צרפתים בשנת 1852, אשתו שכרה את לואי ויטון כיוצר הקופסאות האישי שלה וכפאקר. זה סיפק שער עבור ויטון לכיתה של לקוחות האליטה והמלכותי מי יחפש את שירותיו למשך חייו הרבה מעבר, כמו המותג לואי ויטון יגדל לתוך מותג עור יוקרה בעל שם עולמי סגנון חיים זה היום.

חיים מוקדמים

המעצב והיזם לואי ויטון נולד ב-4 באוגוסט 1821 ב אצ'אי, כפר קטן באזור ג'ורה ההררי והמיוער בכבדות של מזרח צרפת. אבותיו של ויטון, צאצאים של משפחה ותיקה ממעמד הפועלים, היו מצטרפים, נגרים, חקלאים ומילינרים. אביו, אקסבייר, היה חקלאי, ואמו, קורונה גאילארד, הייתה מילינר.

אמו של ויטון נפטרה כשהיה רק בן 10, ואביו נישא מחדש במהרה. כפי שהאגדה מספרת, אמו החורגת החדשה של ויטון הייתה חמורה ומרושעת כמו כל נבל סינדרלה מהאגדות. ילד עקשן ועקשן, שאמו החורגת הרגיזה אותו ומשועממת מחיי המחוז באנצ'אי, ויטון החליט לברוח לבירה ההומה של פריז.

ביום הראשון של מזג האוויר נסבל באביב 1835, בגיל 13, ויטון עזב את הבית לבד וברגל, בדרכו לפריז. הוא נסע במשך יותר משנתיים, לקח עבודות מזדמנות כדי להאכיל את עצמו לאורך הדרך ונשאר בכל מקום שבו הוא יכול למצוא מחסה, כשהוא הלך את המסע של 472 ק"מ מארץ מולדתו אצ'אי לפריז. הוא הגיע ב-1837, בגיל 16, לעיר בירה בסבך המהפכה התעשייתית שיצרה לאין סתירות: פאר מעורר יראת כבוד ועוני מחפיר, צמיחה מהירה ומגפות הרסניות.

עלייתו לגדולה

ויטון המתבגר נלקח כחניך בסדנה של יצרנית קופסאות מוצלחת ופאקר בשם מסייה מרשל. במאה ה-19 באירופה, הכנת קופסאות ואיזה היו מלאכה מכובדת ועירונית ביותר. יצרנית קופסאות ופאקר בהתאמה אישית את כל הקופסאות כדי להתאים את הסחורה שהם אחסנו ועמיסו ופרקו את הקופסאות באופן אישי. לקח לויטון רק כמה שנים כדי לארוב למוניטין בקרב המעמד האופנתי של פריז כאחד המתרגלים המובילים של העיר של המלאכה החדשה שלו.

ב-2 בדצמבר 1851, 16 שנים לאחר שיטון הגיע לפריז, לואי-נפוליאון בונפרטה ביצע הפיכה צבאית. בדיוק שנה לאחר מכן, הוא קיבל את התואר קיסר הצרפתים תחת השם המלכותי נפוליאון השלישי. הקמתה מחדש של האימפריה הצרפתית תחת השגחת נפוליאון השלישי הוכיחה את מזלה של ויטון הצעיר. אשתו של נפוליאון השלישי, קיסרית צרפת, הייתה יוג'יני דה מונטיג'ו, רוזנת ספרדית. לאחר שנישאה לקיסר, היא שכרה את ויטון כיצרנית הקופסאות והפאקר האישית שלה, והאשים אותו ב"אריזת הבגדים היפים ביותר בצורה נפלאה". היא סיפקה שער לויטון לדרגה של לקוחות עלית ומלכותיים שיבקשו את שירותיו למשך כל חייו.

יזם חדשני

עבור ויטון, 1854 הייתה שנה מלאה בשינוי וטרנספורמציה. באותה שנה פגש ויטון יופי בן 17 בשם קלמנס-אמילי פריו. נינו, הנרי-לואי ויטון, סיפר מאוחר יותר: "כהרף עין הוא החליף את הגלימה הבד ואת נעלי ההתכרבלות של עובד עבור תלבושת ההתחזות של היום. השינוי היה מרהיב, אבל זה דרש את כל המידע של מנהל המחלקה של החנות מאז הכתפיים של לואיס היו הרבה יותר גדולות מאלה של ביורוקרטים פריזאים."

ויטון ופריו נישאו באביב ה-22 באפריל 1854. כמה חודשים לאחר נישואיו עזב ויטון את החנות של מר מרשל ופתח סדנת אריזה וקופסאות משלו בפריז. בשלט מחוץ לחנות נכתב: "אורז באופן מאובטח את החפצים השבריריים ביותר. מתמחה באריזה באופנת."

ב-1858, ארבע שנים לאחר שפתח חנות משלו, ויטון ערך הופעת בכורה בתא מטען חדש לגמרי. במקום עור, הוא היה עשוי מבד אפור שהיה קל יותר, עמיד יותר ועמיד יותר למים וריחות. עם זאת, נקודת המכירה העיקרית הייתה שבניגוד לכל הגזעים הקודמים, שהיו בצורת כיפה, הגזעים של ויטון היו מלבניים – מה שהופך אותם לניתנים לערימה ונוחים הרבה יותר למשלוח באמצעות אמצעי תחבורה חדשים כמו הרכבת וספנות הקיטור. רוב הפרשנים מחשיבים את תא המטען של ויטון כלידתו של מטען מודרני.

הגזעים הוכיחו הצלחה מסחרית מיידית, והתקדמות בתחבורה והרחבת הנסיעות הציבו ביקוש גובר לגזעים של ויטון. ב-1859, כדי למלא את הבקשות שהגישה למזוודותיו, הוא התרחב לסדנה גדולה יותר ב-Asnieres, כפר מחוץ לפריז. העסקים שגשגו, ויטון קיבל הזמנות אישיות לא רק ממשפחת המלוכה הצרפתית אלא גם מאיסמא'ל פאשה, הח'דיבן של מצרים.

מותג יוקרה

בשנת 1870, עם זאת, עסקיו של ויטון הופסקו על ידי פרוץ מלחמת צרפת-פרוסיה והמצור שלאחר מכן על פריז, אשר נתן את הדרך למלחמת אזרחים עקובה מדם שהרסה את האימפריה הצרפתית. כאשר המצור הסתיים לבסוף ב-28 בינואר 1871, חזר ויטון לאסנירס כדי למצוא את הכפר בהריסות, הצוות שלו התפזר, הציוד שלו נגנב והחנות שלו נהרסה.

כשהוא מראה את אותה רוח עקשנית, יכולה לעשות, הוא הציג על ידי הליכה של כמעט 480 ק"מ לבד בגיל 13, ויטון מיד הקדיש את עצמו לשיקום העסק שלו. בתוך חודשים הוא בנה חנות חדשה בכתובת חדשה, 1 Rue סופר. יחד עם הכתובת החדשה הגיע גם דגש חדש על יוקרה. ממוקם בלב פריז החדשה, רו סופרי היה ביתו של מועדון הרוכבים היוקרתי והיה בהחלט תחושה אריסטוקרטית יותר מאשר המיקום הקודם של ויטון ב Asnieres. בשנת 1872 הציגה ויטון עיצוב תא מטען חדש הכולל בד בז' ופסים אדומים. העיצוב הפשוט, אך המפואר והחדש, משך את האליטה החדשה של פריז וסימן את תחילתה של ההתגלמות המודרנית של לואי ויטון כמותג יוקרה.

מוות ומורשת

במשך 20 השנים הבאות המשיך ויטון לפעול מתוך 1 Rue Scribe, וחדשנות באיכות גבוהה, מטען יוקרה, עד שמת ב-27 בפברואר 1892, בגיל 70. אבל קו לואי ויטון לא ימות עם המייסד eponymous שלה. תחת בנו ז'ורז', שיצר את מונוגרמה LV המפורסם של החברה ואת הדורות הבאים של ויטון, המותג לואי ויטון יגדל לתוך מותג עור יוקרה בעל שם עולמי סגנון חיים זה נשאר היום.נ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

תפריט נגישות

0
Would love your thoughts, please comment.x